zaterdag, januari 27, 2007

Ronde 12 - deel 2

Een mooier slotweekend had de organisatie zich nauwelijks kunnen wensen. Op zaterdag de kraker Topalov - Kramnik, waarvan de beladenheid duidelijk te merken was. Remise, met een bijna leeg bord. Toch moet er iemand remise aangeboden hebben. Radjabov maakte van de gelegenheid gebruik om ten koste van Motylev weer naast Topalov te komen aan kop van de ranglijst. Tiviakov - Anand eindigde al vrij snel in remise. Tiviakov is met wit voor de wereldtop een zo goed als onneembare vesting.
Dat levert een slotronde op met Radjabov -Topalov; de winnaar wint het toernooi. Bij remise kan Aronian nog langszij komen, maar die zal wel van Tiviakov moeten winnen. Het groepje daarachter is ook niet mis. Kramnik, Anand en Svidler hebben alledrie wit en kunnen dus hopen om hun toernooi een goed slot te geven.
Kortom, het kan spoken morgen in Wijk aan zee!

Tot slot nog even B en C. In B leverde Jan Werle een oogstrelende slotstelling, maar niet voor de liefhebbers van open lijnen. Alle pionnen stonden nog op het bord en ook nog zo ongeveer tegenover elkaar. In C deed Wouter Spoelman goede zaken. Hij staat nu een punt los in de strijd om de beste Nederlander in C.